Over Charlotte De Ridder

 

Yoga teacher

Over mezelf

Charlotte de ridder
Yoga teacher

voedingconsulente Tine Van Linden

Hallo! Mijn naam is Charlotte.

Avontuurlijk, beweeglijk, dromer. Ik hou van dansen, verbinden, groeien, verwondering, reizen en natuur. Als yoga teacher geef ik jou heel graag de geweldige tools van yoga en zenuwstelsel regulatie mee. Jezelf leren kennen op en naast de mat. Laten we er samen een ontdekkingstocht van maken, want hoe beter we onszelf kennen hoe meer we vanuit ons hart kunnen leven.

Wat vooraf ging…

Zelf ben ik geconfronteerd geweest met o.a. angst, paniekaanvallen, migraine, stressklachten en burn-out. Yoga vormde toen al een grote steun in die ontdekkingstocht naar meer veiligheid in mijn lichaam. Door middel van een holistische aanpak met therapie, yoga, zenuwstelsel regulatie, beweging en voeding kon ik terug veiligheid en verbondenheid ervaren.

Vanuit mijn achtergrond als danser was ik al snel gebeten door yoga en volgde er veel verdieping en bijscholing. Mijn focus ligt op het creëren van veiligheid in het lichaam aan de hand van intentional yoga flow, yin yoga en zenuwstelsel regulatie (gebaseerd op polyvagaal theorie).

Yoga flow op donderdagavond om 19u

We bouwen zacht op en checken even bij onszelf in voor we overgaan naar een stukje flow met een beetje pit in om dan te eindigen met een zachte stretch. We werken aan een sterk en flexibel lichaam (but no worries lenigheid is geen vereiste!). Een combinatie van krachtigere bewegingen met zachte movement en integratie van een stukje mindfulness in de les. Op weg naar meer verbinding met jezelf en je lichaam.

Yin yoga op donderdag avond om 20u30

We starten de les met wat zachte movement om dan over te gaan naar de yin poses. Yin poses zijn zachte houdingen waarin we vooral werken op het fascia en bindweefsels. De poses worden een 3-tal minuten (of soms langer) aangehouden voor een diepere werking. Yin yoga is een uitnodiging om even naar binnen te keren. Een waardevol momentje van introspectie. Op weg naar meer verbinding met jezelf en je lichaam.

We werken in reeksjes van 3 lessen. Tijdens deze 3 lesmomenten werken we aan dezelfde flow en thema zodat je lichaam en mind tijd krijgen om aan de poses te wennen.

Voorzie een yogamatje, dekentje/grote handdoek en sportkledij. Neem gerust een extra trui of sokken mee voor de eindrelaxatie.

Je kan ter plaatse met cash of payconiq betalen.

Een losse les aan € 14 of voor de hele maand € 36 (voor 3 lessen).

Je kan tot maximum 4 uur voor aanvang van de les annuleren. Annuleer je later dan wordt gevraagd om het lesgeld over te schrijven.

Via deze link ga je naar mijn boekingssysteem.

Ontdek al onze disciplines

Spieren Trainen Belsele

PERSONAL TRAINING

Sporten in kleine groepjes of één op één met Olivier Struys om het beste resultaat te krijgen. Altijd onder professionele begeleiding.

PODOLOGIE

Wij kunnen je helpen bij pijn in uw voet, enkel, knie of zelfs uw heup of rug. Als podoloog zoek ik naar de oorzaak van u klachten!

Personal coaching

We helpen mensen om hun spanning en stress om te zetten in positieve gevoelens die bijdragen aan een gelukkig leven.