Over Valerie Ghesquiere

Podoloog

Over mezelf

Valerie Ghesquiere
Podoloog

voedingconsulente Tine Van Linden

Bachelor Podologie

Zorg dragen voor andere is het eerste dat je vindt in mijn woordenboek. Hierdoor wist ik direct dat ik verder wou gaan in de zorgsector. De opleiding podologie kwam via een onverwachts hoek op mijn pad terecht. Direct ontdekte ik een zeer grote interesse in de voetproblematieken en zooltherapie. Hierdoor is podologie één van mijn grootste passies geworden in mijn leven.

Ik behaald het diploma van Bachelor in de podologie in 2020 aan de Artevelde Hogeschool te Gent. Na deze opleiding startte ik mijn eigen praktijk te Waasmunster.

Samenwerking met andere zorgverleners vind ik van groot belang, zo kunnen we een volledig behandelplan voor uw klachten opstellen. Hierdoor sprong ik mee in het verhaal van Sanomotion en ben ik sinds 2023 ook te vinden in Belsele.

Door mezelf regelmatig bij te scholen blijf ik me verder verdiepen en volg ik de laatste ontwikkelingen in de podologie.

Wat doet een podoloog?

Als podoloog ben ik gespecialiseerd in voettherapie, voetbehandelingen, tapetechnieken en zooltherapie. Mede kan ik u helpen bij pijn in uw voet, enkel, knie of zelfs uw heup of rug.
Voeten zijn namelijk een belangrijk fundament van uw lichaam, ze zijn het einde en het begin van uw lichamelijke ketting. U kunt namelijk rug-, heup en knieklachten krijgen door een foutief gangpatroon. Als podoloog zoek ik naar de oorzaak van u klachten. Dit door een ganganalyse, klinisch- en biomechanisch onderzoek. Mede kan je bij mij ook terecht voor een podologische voetverzorging.

U kunt bij mij ook terecht voor het verzorgen van uw voeten. Nu vraagt u zich af wat is het verschil met een pedicure? 

Een podoloog behandelt huid- en nagelaandoeningen met al dan niet aanwezigheid van systematische aandoeningen (diabetes, reuma, kanker…). Een podoloog kijkt ook naar de dieper gelegen oorzaken en klachten, alsook naar de hoger liggende structuren. Zodanig dat de oorzaak van uw klacht wordt aangepakt. 

De aanpak en het onderzoek van een podoloog gaat verder dan enkel verzorging. Bij een podoloog worden de problemen behandeld door op zoek te gaan naar de oorzaak. Een podoloog zoekt oplossingen op lange termijn door middel van podologische behandeltechnieken zoals: Orthonyxie (plaatsing van een ingegroeide nagelstrip), Orthoplastie/ siliconetherapie (bescherming van likdoorns), Onychoplastie (reconstructie van mycose nagel) of podologische zolen.

Een pedicure gaat werken op esthetisch- en symptomatisch vlak. Ze doen uitsluitend huid- en nagelaandoeningen zoals het knippen van de nagels en het verwijderen van eelt. 

Een podoloog moet een bachelor diploma gehaald hebben in de podologie om het beroep te kunnen uitvoeren.

Hebt u een risico voet (diabetes, reuma, kanker, neurologische aandoening,…) Dan mag alleen de podoloog aan uw voeten werken. 

Welke behandelingen bied ik allemaal aan

Gang- en loopanalyse

Hierbij wordt uw volledige gang- en loopanalyse onderzocht. Aan de hand hiervan kunnen we de oorzaak van uw bestaande klacht vinden. Mede kunnen we ook preventief werken voor startende sporters om blessures te vermijden

Klinisch en biomechanisch onderzoek

Hierbij testen we alle gewrichten, spieren en ligamenten. Zo kunnen we onderzoeken waar de klacht zich juist bevindt. Ook onderzoeken we of alle belangrijke zaken juist functioneren.

Podoloog Belsele

Podologische zolen

Podologische zolen zijn volledig op maat gemaakt. Volgens de noden van uw lichaam. Voor het verhelpen van voet-, knie-, heup- en rugklachten.

Springs

Dit is de ultieme oplossing voor mensen die niet altijd met gesloten schoeisel kunnen of willen rondlopen. Slippers, sandalen en sloffen met op maat gemaakte podologische zolen in verwerkt.

Podologische voetverzorging

Hierbij worden uw voeten volledig verzorgd. Van het knippen en frezen van de nagels tot het verwijderen van eelt en eksterogen.

Orthoplastie

Deze siliconen worden gebruikt om de pijn weg te nemen voor klauw- en hamertenen. Ook wordt dit gebruikt voor hallux abductor valgus en tailors bunion. De siliconen leggen pijnlijke punten druk en/of wrijvingsvrij waardoor de pijn wordt weggenomen.

Orthonyxie

Ook wel nagelbeugel genoemd. Deze wordt gebruikt voor het rechttrekken van de nagel zodanig die geen kans meer krijgt om in te groeien.

Onychoplastie

Bij deze techniek bouwen we de nagel terug aan. Dit kunnen we toepassen na het verliezen of het afscheuren van een nagel. Mede kan deze techniek ook gebruikt worden voor het wegkrijgen van schimmels.

Diabetes screening

Als podoloog is het ook onze taak om diabetespatiënten te screenen op voetproblemen. Dit houdt in dat de podoloog een aantal specifieke testen zal uitvoeren. Door het screenen van de voeten kan er een voetrisico vastgesteld worden.

Contacteer me

Podoloog Belsele

Onder mijn levensmoto “gepasioneerd door mijn vak” kan je elke dinsdag bij mij terecht. Een afspraak maken kan heel eenvoudig via de online tool.

Voor dringende zaken kan je me ook steeds telefonisch of via email bereiken.

0476 21 60 56

podologievg@gmail.com

Ontdek al onze Disciplines

Spieren Trainen Belsele

PERSONAL TRAINING

Sporten in kleine groepjes of één op één met Olivier Struys om het beste resultaat te krijgen. Altijd onder professionele begeleiding.

KINESITHERAPIE

Wij zijn gespecialiseerd in manuele therapie, dry needling, manuele lymfedrainage en pre-en postnatele kinesitherapie.

Personal coaching

We helpen mensen om hun spanning en stress om te zetten in positieve gevoelens die bijdragen aan een gelukkig leven.