Over Evi Moeyersoms

Kinesiste

Over mezelf

Evi Moeyersoms Kinesiste

voedingconsulente Tine Van Linden

Ik ben Evi Moeyersoms, afgestudeerd in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit van Antwerpen in 2016. Ik ben reeds 7 jaar actief als kinesiste en heb ervaring opgedaan in 2 groepspraktijken. Na mijn studies heb ik nog enkele opleidingen gevolgd om mijn kennis uit te breiden.

Een persoonlijke aanpak vind ik zeer belangrijk, we analyseren samen met de patiënt de klachten en gaan op zoek naar de oorzaak hiervan. Wanneer er iemand meer inzicht krijgt in zijn of haar klachtenpatroon, helpt dit bij zijn/haar revalidatie en herstel.

Je kan bij mij terecht voor algemene kinesitherapie, manuele therapie, dry needling, manuele lymfedrainage ad modum Vodder en pre- en postnatale kinesitherapie.

Algemene kinesitherapie:

Kinesitherapie betekent letterlijk: genezen door te bewegen. Wij geven als kinesist oefentherapie om letsels en beperkingen ten gevolge van een ziekte, ongeval of operatie te verbeteren en te genezen.

Manuele therapie:

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie. Hierin maken we een onderscheid of de klacht hoofdzakelijk komt door een articulair/mechanisch probleem, een probleem van het spier-pees-apparaat, een zenuw gerelateerd probleem of een probleem met de sturing van het lichaam, de motorische controle genoemd. Afhankelijk van de vaststellingen in het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld waarbij we gebruik gaan maken van specifieke technieken voor de juiste structuren.

Dry needling:

Dry Needling is een van de mogelijke technieken om een triggerpunt in de spieren te behandelen. Een triggerpunt kan ontstaan door spieroverbelasting of een trauma. Met Dry Needling gaan we met een fijne accupunctuurnaald prikken naar het triggerpunt.

Manuele lymfedrainage:

Bij manuele lymfedrainage is het doel het overtollige vocht 'oedeem' te draineren. Dit al dan niet in combinatie met zwachten, oefentherapie en taping om zo snel mogelijk een vermindering in oedeem te hebben en een verbetering van het dagelijks functioneren. De behandeling is toepasbaar voor verschillende indicaties zoals: lymfoedeem, post traumatisch oedeem, klachten van het zenuwstelsel, darmklachten, stress, etc.

Prenatale kinesitherapie:

Bij prenatale kine worden de toekomstige mama’s begeleid in hun weg naar de bevalling. Advies geven, klachten voorkomen en verzachten om een zo goed mogelijke bevalling te ervaren. Dit eventueel in samenspraak met de vroedvrouw en gynaecoloog.

Postnatale kinesitherapie:

Bij postnatale kine is het doel om de kersverse mama's te begeleiden naar het hervatten van activiteiten, werk en sport. Dit aan de hand van educatie, oefeningen en bekkenbodemtraining. Het is aangeraden om te starten vanaf 6 weken na de bevalling en vanaf 8 weken na een keizersnede.

Tarieven

Ik ben een gedeconventioneerde kinesist.

 

Eerste afspraak: €31 + €7 (administratiekosten)
Gelieve bij de eerste afspraak het voorschriftje en een klevertje van de mutualiteit mee te brengen. 

Vervolgafspraak in de praktijk: €31

Huisbezoek: €34

 

Personen met verhoogde tegemoetkoming betalen de vastgestelde RIZIV tarieven

Betalen kan via payconiq, bancontact app of cash.

Contact

0486/12.19.89

kine.evimoeyersoms@hotmail.com

Meteen een afspraak maken in mijn agenda? Dat kan hier.

Ontdek al onze disciplines

Spieren Trainen Belsele

PERSONAL TRAINING

Sporten in kleine groepjes of één op één met Olivier Struys om het beste resultaat te krijgen. Altijd onder professionele begeleiding.

PODOLOGIE

Wij kunnen je helpen bij pijn in uw voet, enkel, knie of zelfs uw heup of rug. Als podoloog zoek ik naar de oorzaak van u klachten!

Personal coaching

We helpen mensen om hun spanning en stress om te zetten in positieve gevoelens die bijdragen aan een gelukkig leven.